blog

MUSTAFA ÇÜNGÜŞLÜGİL İLE DİYALOGTAYIZ

Aydınlatma Tasarımı konusunda, sektörün farklı disiplinlerinden konuklarımızla gerçekleştirdiğimiz “Diyalog” röportajlarımızda bu ay, 2021 yılı Ağustos ayında hizmet vermeye başlayan İzmir Marriott Hotel’in yatırımcısı olan Mustafa Çüngüşlügil’i ağırlıyoruz. 
 

Aydınlatma tasarımı ve danışmanlığı “NA LightStyle” tarafından çalışılan İzmir Marriott Hotel’in yatırımcısı, Çüngüşlü Petrol’ün yönetim kurulu başkanı Mustafa Çüngüşlügil ile aydınlatma tasarımı üzerine konuştuk.
 

1. Hayatınızda, işinizde ya da evinizde ışık, yaşam tarzınızı nasıl etkiler?

Işığın bir mekânda düşünülecek önemli bir değer olduğu kanısındayım. Özellikle güneşin olmadığı ortamda, hayat kalitesi ve psikolojiyi doğrudan etkileyen çok güçlü bir parametre olduğuna inanıyorum.
 

2. Aydınlatma Tasarımı projenizde/yatırımınızda aşağıdakilerden hangisidir? Neden?

•             Bilim

•             Teknik

•             Sanat 

Bir aydınlatma tasarımı projesinde; bilim, sanat ve teknik alanlarının bir arada çalıştığını biz kendi projemizde deneyimlemiş durumdayız. Hepsi birbiri ile örtüşerek ideal sonuca ulaşıyor.
 

3. Mimari aydınlatma tasarımı sizce projeye bir değer katabilir mi?

Mimari aydınlatma tasarımı o projeyi ortaya çıkaran, şekillendiren ve gösteren en önemli mekânsal etkendir. Bana göre iyi aydınlatılmamış bir projenin bitmiş olduğunu söylemek bile doğru olmaz. Mekân ve oradaki işlev, en doğru ışık ile buluşunca bir anlamı olduğunu fark ediyoruz.
 

4. Aydınlatma tasarımcısıyla çalışmış olduğunuz sürecin size mimar/yatırımcı/yönetici olarak ne kattığını düşünüyorsunuz?

Aydınlatma tasarımı konusunda uzmanlaşmış doğru profesyoneller ile çalışmanın mekâna ve markaya değer kattığını düşünüyorum. Yatırımımızda, yaratıcı ve sürdürülebilir çözümlerin yanında, güvenilir bir danışmanlık sunduklarına bizzat şahit olmak, önümüzdeki projeler için de mutlaka aydınlatma tasarımcısı ile çalışılması gerektiğine olan inancımı pekiştirdi.