blog

GALATAPORT KAPILARINI AÇTI

Karaköy Rıhtımı'ndan Mimar Sinan Üniversitesi Fındıklı Kampüsü'ne kadar yaklaşık 200 yıldır eski depoların ve gümrük sınırlarının arkasına gizlenmiş olan 1,2 km’lik sahil şeridine hayat veren, NA Lightstyle ekibi olarak Mart 2017’den beri proje içerisinde yer aldığımız Galataport; 2021 yılının Ekim ayı itibariyle halkın kullanıma açıldı. 

 

28 Ekim 2021 tarihinden itibaren ziyaretçilerle buluşan Galataport İstanbul; şehrin merkezinde dijitalleşme ile günlük hayatı kolaylaştıran tüm imkânlarını ve son teknolojileri bir arada barındırarak “yaşayan” sağlıklı ve güvenli bir kültür-sanat, çalışma, alışveriş ve yeme içme deneyimi sağlıyor. Bölgenin tarihi dokusuyla uyum içindeki mimarisi, alternatif ulaşım olanakları gibi birçok özelliği ile ziyaretçilerine nefes alan bir ekosistem sunuyor.

 

Mart 2017 tarihinden itibaren çalışılan ve Doğuş Grubu ve Bilgili Holding ortaklığında yapılan Galataport İstanbul’un proje tasarım süreci, tasarım danışmanlığını üstlenen Tanju Özelgin ve Arif Özden koordinasyonunda yürütüldü. Karaköy’ün denizle iç içe mahallesi Galataport’un cephe, peyzaj ve ortak alanlarının aydınlatma tasarımı ve danışmanlığı; NA Lightstyle tarafından çalışıldı.