blog

DENİZ GALİP İLE DİYALOGTAYIZ

Aydınlatma Tasarımı konusunda, sektörün farklı disiplinlerinden konuklarımızla gerçekleştirdiğimiz “Diyalog” röportajlarımızda bu ay, Deniz Galip Studio’nun kurucusu, mimar Deniz Galip’i ağırlıyoruz. 
 

Aydınlatma tasarımı ve danışmanlığı “NA LightStyle” tarafından çalışılan, Dubai’de yer alan Brett Johnson mağazasının tasarımcısı olan Deniz Galip ile aydınlatma tasarımı üzerine konuştuk.


1. Hayatınızda, işinizde ya da evinizde ışık, yaşam tarzınızı nasıl etkiler?
Aydınlatma, mekanların, formların ve renklerin istenilen şekilde algılanabilmesi açısından mimaride en önemli etkenlerden birisi benim için. Evimde, günün farklı saatleri ve modlarına göre aydınlatma senaryolarım var. En çok önemsediğim konulardan birisidir.

 

2. Aydınlatma Tasarımı projenizde/yatırımınızda aşağıdakilerden hangisidir?  Neden?

•         Bilim

•         Teknik

•         Sanat
Aydınlatma çok teknik olduğu kadar, sanatsal bir konu aynı zamanda. Bir aydınlatma elemanının altyapısal olarak uygunluğu ile, mekanda verilen sanatsal hissiyat eşdeğer benim için. Bu yüzden, yukarıdaki özelliklerin her biri aynı derecede önemlidir.

 

3. Mimari Aydınlatma Tasarımı sizce projeye bir değer katabilir mi?
Kesinlikle. Mimari Aydınlatma Tasarımı projeye bir değer katar. Bu yüzden projelerimde mümkün olduğu kadar bu konuda uzman aydınlatma tasarımcıları ile çalışıyorum.

 

4. Aydınlatma Tasarımcısıyla çalışmış olduğunuz sürecin size yatırımcı/yönetici olarak ne kattığını düşünüyorsunuz?
Aydınlatma tasarımcıları, biz mimarların eksik olduğu teknik konularda bizi yönlendirip, istediğimiz hissiyatı tasarladığımız mekanları yaratmamıza yardımcı olan, olmazsa olmaz ortaklarımızdır.