blog

CIE ''TUTORIAL ON URBAN LIGHTING MASTERPLANNING''

CIE (Uluslararası Aydınlatma Komisyonu) Türkiye’ye temsilcisi olan ATMK (Aydınlatma Türk Milli Komitesi) ev sahipliğinde İstanbul’da 3-5 Mayıs 2023 tarihlerinde gerçekleştirilecek “Kent Aydınlatma Master Plan Çalışması Eğitimi (CIE Tutorial on Urban Lighting Masterplanning)”  için kayıt platformu devam etmektedir.

 

Eğitim programında sevgili hocamız Prof. Müjgan Şerefhanoğlu Sözen’in başkanlığını yaptığı teknik komite tarafından hazırlanan “CIE 234: A Guide to Urban Lighting Masterplanning” başlıklı Teknik Raporun tüm aşamaları, aralarında LUCI (Lighting Urban Community International Association) Genel Başkanı Mark Burton-Page’in de yer aldığı uzman konuşmacılar ve tartışma panelleri ile detaylı bir şekilde ele alınacaktır.

 

5 Mayıs 2023 tarihinde, kurucumuz ve ATMK Yönetim Kurulu Üyesi, Nergiz Arifoğlu teknik raporda yer alan projelerimizi “İstanbul and the Night”  başlığı ile sunacaktır.

 

Ayrıca raporda örnek gösterilen İstanbul’daki aydınlatma uygulamaları gündüz ve gece şehir turları ile incelenip, eğitim kapsamında irdelenecektir.  Katılımcılar isterlerse, 3 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak CIE Teknik Komite toplantılarına da katılma olanağı bulup, CIE çalışmaları hakkında bilgi sahibi olabileceklerdir.    

 

ATMK’ın her aşamasında etkin olarak yer aldığı bu CIE eğitim programı, ülkemizdeki kent aydınlatma uygulamaları için gerekli bilgi altyapısının kuvvetlenmesi ve uluslararası uzmanlarla iletişim kurulması açısından önemli kazanımlar sağlayabilecektir.

 

İstanbul’da gerçekleşmesi nedeniyle katılımın kolaylaştığı bu etkinlikten yararlanmak ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edebilmek için sizleri eğitime katılmaya davet ediyoruz.