blog

BRETT JOHNSON DUBAİ MAĞAZASI

Tasarımlarını İtalya’da üreten ve ilk mağazasını New York’ta açan Brett Johnson, Orta Doğudaki ilk mağazasını ise 2022’de The Dubai Mall’da açtı. Deniz Galip Stüdyo’nun tasarladığı lüks segmente hitap eden mağazanın Aydınlatma Tasarımı NA LightStyle tarafından çalışıldı.
 

Mağazanın sunduğu ürün kalitesinin, mimari karakter, malzeme ve renklerin, doğru ışık ile hemhal olarak ortaya konması ve vurgulanması ile marka değerinin arttırılması süreç boyunca planlandı. Vitrininden itibaren, lüks, sıcak ve sade hissiyatı ile yola çıkılan Brett Johnson Dubai mağazasının mimari biçimlenişinde, asıl anavatanı da olan, İtalyan mimarisinin ana unsurlarından parçalar, taşıyıcı karakteri oluşturmakta. Mağazanın aydınlatma tasarımı, müşterilerin ilk etkileşim-vurulma noktası olan vitrinden, iç mekandaki atmosfere kadar kapsayıcı bir deneyim oluşturması hedeflendi. Yalın ve şık bir mimari yaklaşım ile paralel tasarlanan ışık, detaylara gizlenip bütünleşerek dekorasyon ile birleştirildi.
 

İstanbul’da çalışmalarını sürdüren Deniz Galip Stüdyo tarafından tasarlanan mağaza, özgün mimari tasarımı ile uluslararası Luxury Lifestyle Awards organizasyonunda ‘’En İyi Lüks Perakende İç Tasarım’’ ödülüne layık görüldü.