blog

ALMA RESTAURANT SİDE

Girit ve Akdeniz mutfağının seçilmiş özel reçetelerini her gün farklı bir menü ile sunan, yerel üretim örneği ile misafirlerine benzersiz bir gastronomi deneyimi yaşatmayı amaçlayan Alma Restaurant, Türkiye’nin antik bölgelerinden biri olan Side’de açıldı. Proje iç mimari ve mimari tasarımı KUD Design Studio ve BBA Architecture & Design tarafından yapılan, inşaat ve proje yönetimi Botam Yapı Grubu tarafından gerçekleştirilen restoranın Aydınlatma Tasarımı NA Lightstyle tarafından çalışıldı.

Alma, İspanyolcada “ruh” anlamına gelmekte. Işık da aynı şekilde mekana hayat veren, mimariyi ortaya çıkaran bir enerji olduğundan, aydınlatma tasarımının çıkış noktası da “ruhu” oldu.

Akdeniz iklimi gereği geceleri daha aktif olarak kullanılacak restoranın, marka imajı ile bütünleşecek ışık kurgusu; tesadüfe yer verilmeden, marka kimliğinin bir parçası olması kadar onun bu ruhunu da sürdürülebilir bir şekilde yansıtması hedefi süreç boyunca planlandı.

Girişten itibaren misafirlerini karşılayan ve karakterli mimari ile hemhal olan ışık tasarımı; Akdenizin sıcak romantik günbatımı renkleri, zamansız, yalın, şık ve misafirperver hissiyatı ve bu duygu ile örtüşen işletme yaklaşımı, gece boyunca hafızalarda kalıcı tatlar bırakmakta.

Önerilen aydınlatma kurgusunun incelikleri ve mekandaki rolü, mimari ekip kadar, daha önce de bunu deneyimleyen profesyonel inşaat ekibi tarafından da önemsenerek, birebir büyük bir titizlik ve azimle çok kısa bir sürede uygulandı.