blog

CRATOS PREMIUM HOTEL

Las Vegas, Bali, İbiza ve Paris gibi dünyanın en önemli turizm merkezlerinin ihtişamı, konforu ve sınırsız eğlence seçenekleri, Akdeniz’in kalbi Girne’de bir araya geliyor.

Boz Group tarafından 2010 yılında tamamlanan ve adını güç tanrısı “Cratos” tan alan tesis Kıbrıs’ın incisi Girne’de 200.000m2 lik eğimli bir alanda konumlanmıştır. Kendine özel bir koy içerisinde 410 odalı inşaa edilmiş olan tesis, eğimli bir arazide 5 kademe ile denize sıfır bir planlamaya sahiptir. Tesis içerisinde konaklama ve eğlenceye yönelik birçok mekan mevcut. Otel, Casino, SPA ve Mimarisi geçmişten esinlenerek tasarlanan ve Akdeniz-Ege köyü atmosferi yaşatan Port Cratos, konsepti ve işleyişiyle Kuzey Kıbrıs’ta bir ilk.

Gündüzleri olduğu kadar akşamları da istenilen atmosferin devam etmesi için bu tür mekanlarda ışık vazgeçilmez bir öğedir. Gece, mekanların kullanım durumlarına ve yapılan etkinliğe göre değişen senaryolar ile ışığın tasarlanması amacı ile şüphesiz ki, profesyonel bir yardıma ihtiyaç vardı. Farklı senaryolar tasarlanırken, minimum enerji tüketimi ile kompleksin genel tüketimine önemli derecede tasarruf ettirmek de öncelikli kriter idi.

Mimari Aydınlatma Tasarımı Nergiz Arifoğlu Lightstyle tarafından çalışılan projede, işletme ile birlikte amaca yönelik gece senaryoları geliştirildi. Geceleri eğlence amaçlı gelen konukların hedeflendiği otelde ışık konsepti; büyülü, sıra dışı, lüks bir imaj ve görsel şölen üzerine kurgulandı. Kompleks dış aydınlatmasında ilk yaklaşım noktası ve eğlenceye giriş noktası, tesisin girişi olarak belirlendi.

Kapı girişinden itibaren dramatik etkiler ile aydınlatılmış palmiyeli yoldan ilerleyen konukları otel cephesinde, özel olarak hazırlanan ışık gösterisi karşılamaktadır.

Hedeflenen müşteri kitlesi ve sunulan hizmetler çerçevesinde ilk imaj için otel cephesi bir vitrin olarak kullanıldı. Otel mimari cephesine ve konseptine göre hazırlanan senaryolarda, farklı saat dilimlerinde farklı görüntüler film olarak cepheye yansıtılmaktadır. Konukları karşılayan eşsiz görsel şölen, otele bakış noktasındaki uzak mesafelerden dahi algılanarak  içerideki eğlencenin ipuçlarını vermekte ve yeni konukları davet etmekte. Cephelerdeki balkonların tek tek kaydığı, terasın üzerinden yıldızların yere döküldüğü, chiplerin dökülerek otelin önüne aktığı ve buna benzer senaryoların cephelerde film olarak hareket edebilmesi için özel projeksiyon aletleri kullanıldı. Profesyonel ekiplerce cephelerin mimarisine göre çalışılarak tasarlanan görüntüler senaryolar haline getirilerek cephelerine yansıtıldı. Karanlığın içinde üç boyutlu devasa görüntüler içinde çarpıcı bir ışık gösterisine dönüşen cepheler ile karşılanan konuklara uzun süreli izlenesi bir ortam oluşturmaktadır.

Uzun tonuz çatılı otel girişi önünde konukları renkli ışıklı Cratos heykeli karşılar ve artık renkli bir dünyaya giriş yapılır.

Otelin genel iç konseptinde kullanılan amber rengi otelin dış çizgilerinde de bulunmaktadır.

Family blokların yer aldığı otelin arka cepheleri, denize kucak açmış bir mimari forma sahiptir. Aydınlatma tasarımında da hem bu imajı destekleyen hem de otel binası ile bağlantı kuran amber rengi lineer ledler cepheleri birbirine bağlar. Havuz çevresindeki palmiyeler ile cepheleri saran sarmaşıklar hem yukarıdan bakanlar hem de aşağıdan gelenlere keyifli bir perspektif sağlar. Büyük otel arka bloku cephesinde yansıtılan ayrı bir video maping havuz tarafından bakanlara özellikle konser zamanlarında değişik görüntüler sunar. Havuz bitişi dairesel bir form ile şelaleye dönüşmekte iken mavi akan sular renk değiştirerek eğlenceye hazırlar.

Eğlencenin açık hava mekanı olan port kısmına iniş, dairesel formlu bir  merdiven ile sağlanıyor. Merdivenin sağında ve solunda barlar ve gece kulüpleri yer almaktadır. Deniz kotundan büyülü bir görüntü sergileyen bu kısımlarda ledler ile farklı zamanlarda farklı  senaryolar yapma imkanı getirilmiştir.

Özel gün ve gecelerde, dünyaca ünlü sanatçıların konser verdiği port kısmında deniz içerisinde hareketli bir sahne yer almaktadır. Tüm mekanlardan rahatlıkla izlenen konserler sırasında farklı bir ışık senaryosu devreye girerek dikkatleri sahnedeki şova yönlendirmektedir.

Sıradanlığın konuşulmadığı, sınırsız görsellik ile mekanların anlam kazandığı farklı deneyimler için CRATOS PREMIUM yeni konuklarını davet ediyor…

Projenin diğer fotoğraflarını incelemek için Portfolyo sayfamıza bakabilirsiniz.

http://na-lightstyle.com/Portfolyo/145